Kurs kulinarny – warsztaty nie tylko dla amatorów
Wzięcie udziału w warsztatach kulinarnych to znakomity sposób na zdobycie nowych umiejętności – powtórzenie podstaw…
Wzięcie udziału w warsztatach kulinarnych to znakomity sposób na zdobycie nowych umiejętności – powtórzenie podstaw…
Produkty fermentowane po okresie odsunięcia na dalszy plan ponownie wróciły do menu Polaków. Do kiszonych…
Niepowtarzalny smak białej kwaszonej kapusty jest istotną częścią środkowoeuropejskiej kuchni. Jest ona komponentem wielu potraw…
Dzieci kochają asystować nam w kuchni – dekorować wypieki czy przynosić i wybierać składniki. Chcesz…
Trudno jest uważać, że barszcz czerwony to potrawa wyłącznie na święta, którą spożywamy z reguły…
Termin “superfood” oznaczający żywność, która jest szczególnie bogata w składniki odżywcze pozytywnie wpływające na utrzymanie…
Z kiszonych warzyw korzysta się w rodzimej kuchni od wieków. Ostatnio jednak często wymienia się…
Od szybkiego rozkwitu branży spożywczej, który rozpoczął się na początku zeszłego stulecia, produkty konsumowane przez…
Na kanapce, w sałatce warzywnej, w zupie bądź jako dodatek do dania głównego – kwaszone…
Technika parzenia kawa w kapsułkach jest znana od schyłku lat 70-tych i pomału zdobywała sobie…